Wie zijn wij?

Onze doelstelling is om van SoccerXperience een begrip te maken in de Haarlemmermeer waar spelers echt het gevoel hebben zich verder te kunnen ontwikkelen, maar vooral veel plezier beleven aan het voetbal.

De oprichters

Oprichters SoccerXperience

SoccerXperience is ontstaan op één van die vele dagen waarop trainers met elkaar praten over voetbal. Donovan Partosoebroto, Wouter van Rooijen, Max Goulooze en Martijn Blijleven waren op die bewuste dag in januari aan het praten over wat goede trainingen zijn en hoe spelers volgens hen het best ontwikkeld kunnen worden.

En zo kwam het idee ter sprake om een voetbalschool op te richten, aangezien de kijk van deze vier enthousiaste trainers ontzettend veel op elkaar leek. Twee maanden later was er een naam, SoccerXperience, gekozen en was de basis gelegd om te starten met een mooie nieuwe uitdaging.

Inmiddels bestaat SoccerXperience al een flink aantal jaren. Wouter en Donovan zijn door hun drukke werkzaamheden helaas niet meer betrokken bij de voetbalschool. Onder leiding van Max, Martijn en de trainers is SoccerXperience doorgezet.

De naam

De naam SoccerXperience past goed bij wat we belangrijk vinden. Experience betekent ervaren en beleven. Wij denken spelers beter te kunnen maken met de ervaring die aanwezig is binnen de voetbalschool. Daarnaast vinden we beleving heel erg belangrijk. Spelers moeten plezier beleven aan de trainingen, want alleen dan ontwikkelen zij zich optimaal.

In mei 2015 is SoccerXperience echt van start gegaan op het complex van s.v. Hoofddorp. Doelstelling was destijds om van SoccerXperience een begrip te maken in de Haarlemmermeer waar spelers echt het gevoel hebben zich verder te kunnen ontwikkelen, maar vooral veel plezier beleven aan het voetbal.

Inmiddels kunnen we stellen dat SoccerXperience een begrip is binnen de Haarlemmermeer. Meer dan 1000 spelers en speelsters hebben reeds deelgenomen aan onze activiteiten.

Ontwikkelingen

Ontwikkelingen van spelers

Waar veel voetbalscholen zich richten op alleen spelers van selectieniveau, willen wij iedere speler/speelster helpen bij zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Enige wat wij belangrijk vinden is dat het kind zelf graag wil deelnemen aan onze trainingen (intrinsieke motivatie).

We hebben dan ook op verschillende niveaus spelers geholpen met het maken van de volgende stap:

  • We hebben breedtesport spelers geholpen om de stap te maken naar de selectie;
  • We hebben selectiespelers geholpen om in beeld te komen bij BVO en het Jeugd Plan Nederland traject van de KNVB;
  • Spelers die reeds bij een BVO speelden, hebben wij geholpen om tijdens een langere voetbalstop (bijvoorbeeld in de zomer) fit te worden of te blijven.

Met onze trainingen willen wij dan ook een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkelingen van iedere speler/speelster, ongeacht leeftijd of speelniveau.